QUI SÓC

ARIADNA FAUSTINO

Ariadna Faustino

L’any 2000 em vaig graduar com a professora de Tècnica Alexander al Alexander Technique Centre of Amsterdam (ATCA), centre especialitzat en l’aplicació de la Tècnica Alexander al moviment.

Posteriorment em va interessar aprofundir en el desenvolupament de l'individu i en aspectes pedagògics referents a la construcció del coneixement i l'aprenentatge, aleshores vaig realitzar els estudis de Magisteri i el Màster Universitari de Recerca en Educació en l'especialitat d'Art, Cos i Moviment (UAB)

Assisteixo regularment a cursos de formació continuada relacionats amb la Tècnica Alexander.

La meva trajectòria i l’experiència guanyada durant aquests anys m’ha ajudat a forjar el meu propi estil docent, a entendre el procés d’ensenyament i aprenentatge, a oferir als meus alumnes (ja siguin adults, joves o nens) els mitjans per a construir el seu propi coneixement, de manera que la Tècnica Alexander sigui quelcom funcional, significatiu i aplicable a tot allò que fan, tant en l’àmbit professional com en la vida diària.

A part de les classes individuals, imparteixo cursos introductoris o de perfeccionament, intensius i xerrades explicatives...

Dono classes individuals de Tècnica Alexander a Terrassa i Barcelona a nivell privat, i sóc professora d’aquesta tècnica al Conservatori Municipal de Música de Manresa i a l’Escola de Música de Valldoreix.

Imparteixo cursos de formació per professionals de l’educació de l’àmbit musical, d’infantil, primària i secundària, i ofereixo cursos d’introducció a tots els públics, aplicant els principis de la Tècnica Alexander al moviment.

Puntualment col·laboro en les classes magistrals de la cantant Mª Dolors Aldea i també a les de la pianista Marta Zabaleta.

Els anys 2011 i 2012 he format part de Peus a Terra en la realització de dos projectes encarregats per Foment del Treball Nacional i la Fundación para la Prevención de Riesgo Laborales, sobre la Tècnica Alexander com a eina per la prevenció de riscos laborals (PRL).

Descarrega aqui el meu Currículum